Vedenkestävä meikki vol.1

Vedenkestäviä meikkejä on yllättävän hankala löytää. "Kosteutta" kestäviä meikkejä on helppo löytää ja niitä on markkinat pullollaan, mutta suoraa vesikosketusta ne eivät kestä. Ehkä hirveän monella ei ole tätä samaa ongelmaa, että meikki ei kestä uidessa, mutta tästä voi ainakin nappailla meikkivinkkejä ensi kesän sulattaviin helteisiin, rannalle tai tietty sydäntalven lumimyrskyihin. Sekin pilaa meikin ihan tehokkaasti.Tärkeintä kestävässä meikissä on pohjustus. Minä pohjustan koko naaman. Aina. Piste. Sekä vielä erikseen luomien alueet, ettei mikään pääsisi vahingossakaan valumaan. Tuntuu turhalta, mutta toimii paremmin kuin sata jänistä. Ilman hyvää perustaa ei rakennu hyvää taloakaan?
   Tilasin juuri lisää Urban Decayn Primer Potionia, joka on ihan must! En voi hehkuttaa sitä tarpeeksi. Sen avulla voin käyttää jopa puuterimaisia luomivärejä altaaseen pulahtaessa. Aiemmin käytin MACin Prep + Prime, mutta Urban Decay lyö sen kyllä laudalta 6-0.


Vahamaisuus on piirre, jota kannattaa suosia vedenkestävää meikkiä metsästäessä. Vaha kun luonnostaan hylkii vettä. Vahapohjaisia tuotteita kannattaa kuitenkin välttää meikkivoiteissa. Se saa ihon näyttämään vanhalta ja rasvaiselta, vaikka joo, kestäähän tuo vettä.
    Mahdollisimman kevyt meikkivoide palvelee pidemmälle. Se hengittää eikä paakkuunnu. Minun suosikkini on Lancomen Teint Idole 24h, joka on niiiiin kevyt, että sitä tuskin huomaa. Se ei ole kakkumainen, mutta peittää ihon pienet virheet kuitenkin täydellisesti ja kestää pitkään ilman siistimistä. Toimii myös loistavasti ihan uidessa. Minulla on ongelmallinen iho, joka on erittäin nirso meikkivoiteiden suhteen ja jolla on myös näemmä erittäin kallis maku meikkivoiteiden suhteen. Teint Idole kuitenkin on kestänyt kasvoilla ja määrällisesti purkissa pidempään ilman ylimääräisiä epäpuhtauksia.

Vahapohjaisia tuotteita kannattaa käyttää kuitenkin kulmissa, poskissa ja hillityssä määrin silmissä (eyeliner, luomivärit)
Itse päätin kokeilla (uutta UD pakettia odotellessa, ja vanhan primerin ollessa tyhjää täynnä) Kicksin halpoja vahaluomivärikyniä (Viva La Diva)  ja ne toimi yllättävän hyvin! ... niin kauan kuin niihin ei koskenut..Omistan kyseiseltä merkiltä varmaan yhden huulipunan, joka oli ihan karmea pettymys. Tuntuu ihan siltä kun nuolisi kipsimassa, kun sitä laittaa ja jälkeenpäin huulet tuntuukin ihan kipsiltä. Kirotut ihanan räikeät värit sai minut lankeamaan :( Sitä punaa ei tunnu saavan edes tärpätillä pois, mistä päästäänkin aasinsillalla siihen, että se varmastikin kestäisi vettä.
  Tietysti jos ei halua kääntyä yllä mainitun vaihtoehdon puoleen kestävälle huulipunalle löytyy toinenkin ratkaisu: Lipcote. Ei ehkä miellyttävyydeltään yhtään sen parempi kun Viva La Divan huulipunat. Lipcoten sivellään myrkyllisen hajuisesta pullosta huulipunan päälle ja annetaan kuivua. Tuloksena, syömisen, juomisen ja pussailun kestävä huulipuna. Lipcote kestää mielettömän hyvin, mutta kirvelee (ainakin minulla) laitaessa.
  Jokainen saa tietysti itse valita toisen kahdesta pahasta, Lipcote vai Viva La Diva. Makuasioista kun ei voi kiistellä.. itse pysyn huulipunattomana, ainakin toistaiseksi.

Vedenkestävistä turbo ripsareista minulla ei ole henkilökohtaista suosikkia, mutta netissä on kehuttu paljon Urban Decayn Cannonball maskaraa. Maskaran etiketti oikeen pröystäilee vedenkestävyydellään. Vaikuttaa lupaavalta. Tarkemmin en osaa tästä vielä sanoa, koska tilaamani puteli ei ole vielä saapunut. Jäädään siis jännityksellä odottelemaan..Ja vielä jos haluaa saada maailmanlopun kestävän meikin:  Ben Nyen Final Seal sprayta, joka hautaa koko vedenkestävän komeuden hyökyaalo tiiviiseen suojaan. Tämä on se, joka pelastaa todella paljolta, jos edelliset kohdat ei ole osunut ihan nappiin. Tämä on myös se, joka pitää minun vedenalaisen meikin tip top kunnossa pitkilläkin uintireissuilla. Pullo on pikkiriikkinen mutta  tahokas, ja riittoisa ;)
Tällä saa kaikki helteiset ja kosteat nassut kuriin!
Kommentit

Suositut tekstit