Miksi Merenneito Riia?

Tässä blogitekstissä käsittelen sitä suurinta kysymystä, joka tupsahtelee alati ihmisten huulilta keihin törmään. Se suurin polttava kysymys on heti "Mistä löysit tän idean?"  jälkeen: "Miksi teet tätä?" 


"Miksi teet tätä" onkin mielenkiintoinen kysymys, jota mietin itsekin useasti sekä sen negatiivisessa että positiivisessa merkityksessä. Merenneitoilua onkin hankala ymmärtää ilman merkitystä sen taustalla.

Loin Merenneito Riian hahmon silkasta intohimosta, innostuksesta ja rakkaudesta. Hetken mielijohteesta, niin kuin suurinosa intohimon asioista pitäisikin. Sanotaan, että on olemassa rakkautta ensi silmäyksellä ja se on totta. Kun 2013 törmäsin netissä merenneitoja käsittelevään foorumiin ja ihmisiin, jotka harjoittivat nykyistä ammattiani, olin täysin myyty sillä sekuntilla. Seuraavan kuukaudet päässäni ei pyörinyt mitään muuta kuin merenneitoja (..ihan kuin se olisi ajansaatossa siitä miksikään muuttunut hehe). Hengitin, nukuin ja söin tätä uutta rakkautta.
Olen painanut itseni tahdon voimalla uskalluksen rajan toiselle puolelle ja tehnyt jotain sellaista eh.."toisenlaista". Sellaista, mistä oikeasti nautin. Uskokaa tai älkää, mutta taloudellisten haasteiden lisäksi se on vaatinut paljon rohkeutta. Olen aikuinen ihminen pian 25-vuotta, joka teeskentelee olevansa ihka oikea merenneito. Aika ajoin en teeskentele, vain olen. Merenneito Riialla olen haastanut itseäni, yrittänyt enemmän, kuunnellut itseäni ja antanut itselleni luvan nauttia asioista, joista pidän sama sille kuinka hullun kurisilta ne toisten silmissä näyttää.

Niinkuin hieno sanonta opettaa "First they ignore you, then they laugh at you, then they fight you, then you win" (- Mahatma Gandhi). Niin on käynyt myös tässäkin asiassa. Sen verta erikoinen idea Merenneito Riia oli ettei se aluksi saanut paljon tukea ja olen joutunut raivaamaan itse oman polkuni. Eihän tämä ole oikein millään muotoa suotavaa tämän ikäiseltä naiselta. Minullahan pitäisi olla asunto, mies ja hieno työ, eihän tässä iässä enää sovi leikkiä.
Väärin! Myös aikuinen saa leikkiä. Haastaa omaa mielikuvitusta, eläytyä, innostua, nauttia. Vanhemmalla iällä se ikäänkuin unohdetaan ja kaikesta lapsenomaisesta tulee tabu. Lapsellisuus ei tarkoita sitä etteikö aikuisuuden tuomaa vastuuta voisi kantaa. Lapsettaa saa vaikkei ole enää lapsi.
Välillä sanan "aikuisuus" merkitys tärvelee myös lasten maailman ja mielikuvituksen kun yhtäkkiä joulupukki olikin naapurin Pasi eikä Pääsiäispupukaan enää käy. Aikuisuus ja suorittaminen tarttuu liian nopeasti eikä tilaa lapsuudelle anneta. Mielestäni aikuisina meidän tehtävämme olisi vaalia lapsuutta. Kuitenkin meillä on koko loppu elämä aikaa olla aikuisia.Olen erittäin onnellinen tänä päivänä, että jaksoin pitää pääni ja uskoa itseeni. Viimeisen vuoden aikana olen saanut niin paljon ja ennen kaikkea pääsen tekemään työkseni sitä mitä rakastan.Tahdon näyttää muillekin, että rajoja onnellisuudelle ei ole. Pitää vain olla rohkea ja yrittää.

Miksi olen Merenneito Riia? Merenneito Riian tarkoituksena on  ravistella mielikuvitusta ja haastaa ajattelua. Herättää aikuisissa se uinuva seikkailun janoinen lapsi ja taas pienten ihmisten osalla antaa heidän nauttia omasta itsestään ja omasta mielikuvituksestaan. Tahdon esimerkilläni näyttää, että ei väliä kuinka hullunkurinen tai toisten sanoja käyttäen "tyhmä" haaveesi/unelmasi on, kunhan jaksat painaa eteenpäin katse tiukasti tavoitteessa, tulet onnistumaan. Jos ei yritä ei onnistu koska jokainen mahdollisuus jonka jätät käyttämättä on 100% menetetty. Ajattele vain, että "se yksikin hullu nainen on merenneito" ;)Break the chains and swim freeKommentit

Suositut tekstit